Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/5497
Title: ФІЛОСОФСЬКІ ТА ЗАГАЛЬНОНАУКОВІ ЗАСАДИ РОЗРОБКИ МЕТОДИЧНОЇ СИСТЕМИ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ІНЖЕНЕРІВ – ТЕХНОЛОГІВ ХАРЧОВОЇ ГАЛУЗІ ДО ТВОРЧОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
Authors: Лазарєва, Т. А.
Коралевский, Я.
Тарасюк, А.П.
Keywords: філософські та загальнонаукові засади
підготовка майбутніх інженерів – технологів харчової галузі
творча професійна діяльність
категорії філософії
матеріальне та ідеальне
простір і час
Issue Date: 2016
Citation: Лазарєва Т. А. Філософські та загальнонаукові засади розробки методичної системи підготовки майбутніх інженерів – технологів харчової галузі до творчої професійної діяльності / Т. А. Лазарєва, Я. Коралевский, А. П. Тарасюк // Проблеми інженерно-педагогічної освіти : зб. наук. пр. / Укр. інж.-пед. акад. - Харків, 2016. - № 50-51. - С. 232-239.
Abstract: В статті обґрунтовано філософські та загальнонаукові засади розробки методичної системи підготовки майбутніх інженерів – технологів харчової галузі до творчої професійної діяльності. Встановлено, що категорії філософії мають значну методологічну цінність та можуть бути застосовані у сфері творчої діяльності майбутніх інженерів-технологів харчової галузі. Розглянуто основні категорії філософії: матеріальне та ідеальне, простір і час, причина і наслідок, необхідність і випадковість, можливість і дійсність, загальне і одиничне, зміст і форма, сутність і явище, суперечність і розвиток. Встановлено, що зміст методичної системи підготовки майбутніх інженерів- технологів харчової галузі до творчої професійної діяльності повинен бути представлений інтегрованими просторово-логічними трьохвимірними моделями, де першим виміром є система знань про об’єкти харчової галузі, другим виміром є система критеріїв та параметрів, а третім виміром є система прийомів та методів розв’язання творчих задач щодо розробки та удосконалення об’єктів харчової галузі. Така модель відображає просторово-часову єдність декларативної та процедурної складових творчої професійної діяльності майбутніх інженерів-технологів харчової галузі
URI: http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/5497
Appears in Collections:Проблеми інженерно-педагогічної освіти (Збірник наукових праць)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
32.pdf321,2 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.