Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/5114
Назва: ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСІВ ОКИСНЮВАЛЬНИХ ТА ТЕРМІЧНИХ ПЕРЕТВОРЕННЬ В СИСТЕМІ: ОЛІЯ – ЛІПІДО – МАГНЕТИТОВА СУСПЕНЗІЯ (частина 1)
Автори: Александров, О.В.
Цихановська, І.В.
Ключові слова: якость продуктів харчування
дослідження якості продуктів харчування
фізико-хімічні методи
окиснювальні та термічні перетворення
олія-ліпідо-магнетитова суспензія
Дата публікації: сер-2016
Короткий огляд (реферат): На сьогоднішній день дуже важливим є дослідження якості продуктів харчування, у тому числі, рослинних олій та харчової продукції на їх основі. Для цієї мети використовуються різні фізико-хімічні методи. Дослідження, представлені в статті, стосуються харчових виробництв. Продукти окиснення жирів як твердих, так і рідких – олій, по-перше, суттєво погіршують органолептичні властивості і жирів, і продуктів на їх основі, по-друге, значно знижують фізіологічну цінність (за рахунок окиснення ненасичених жирних кислот, а також супутніх речовин – токоферолів, каротиноїдів). Крім того, продукти окиснення негативно впливають на організм людини, що є небезпечним для здоров'я. В результаті численних досліджень встановлено, що продукти окиснення жирів мають високу хімічну активність. Вони легко засвоюються організмом. Дія на організм продуктів окиснення є згубною: вони затримують процес росту молодого організму та сприяють розвитку злоякісних пухлин і інших захворюваннь.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/5114
Розташовується у зібраннях:Наукові видання (Факультет технологічний)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
AleksandrovaStihanovskaya.docx13,1 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.