Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/5114
Назва: | ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСІВ ОКИСНЮВАЛЬНИХ ТА ТЕРМІЧНИХ ПЕРЕТВОРЕННЬ В СИСТЕМІ: ОЛІЯ – ЛІПІДО – МАГНЕТИТОВА СУСПЕНЗІЯ (частина 1) |
Автори: | Александров, О.В. Цихановська, І.В. |
Ключові слова: | якость продуктів харчування дослідження якості продуктів харчування фізико-хімічні методи окиснювальні та термічні перетворення олія-ліпідо-магнетитова суспензія |
Дата публікації: | сер-2016 |
Короткий огляд (реферат): | На сьогоднішній день дуже важливим є дослідження якості продуктів харчування, у тому числі, рослинних олій та харчової продукції на їх основі. Для цієї мети використовуються різні фізико-хімічні методи. Дослідження, представлені в статті, стосуються харчових виробництв. Продукти окиснення жирів як твердих, так і рідких – олій, по-перше, суттєво погіршують органолептичні властивості і жирів, і продуктів на їх основі, по-друге, значно знижують фізіологічну цінність (за рахунок окиснення ненасичених жирних кислот, а також супутніх речовин – токоферолів, каротиноїдів). Крім того, продукти окиснення негативно впливають на організм людини, що є небезпечним для здоров'я. В результаті численних досліджень встановлено, що продукти окиснення жирів мають високу хімічну активність. Вони легко засвоюються організмом. Дія на організм продуктів окиснення є згубною: вони затримують процес росту молодого організму та сприяють розвитку злоякісних пухлин і інших захворюваннь. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/5114 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові видання (Факультет технологічний) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
AleksandrovaStihanovskaya.docx | 13,1 kB | Microsoft Word XML | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.