Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/5114
Title: | ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСІВ ОКИСНЮВАЛЬНИХ ТА ТЕРМІЧНИХ ПЕРЕТВОРЕННЬ В СИСТЕМІ: ОЛІЯ – ЛІПІДО – МАГНЕТИТОВА СУСПЕНЗІЯ (частина 1) |
Authors: | Александров, О.В. Цихановська, І.В. |
Keywords: | якость продуктів харчування дослідження якості продуктів харчування фізико-хімічні методи окиснювальні та термічні перетворення олія-ліпідо-магнетитова суспензія |
Issue Date: | Aug-2016 |
Abstract: | На сьогоднішній день дуже важливим є дослідження якості продуктів харчування, у тому числі, рослинних олій та харчової продукції на їх основі. Для цієї мети використовуються різні фізико-хімічні методи. Дослідження, представлені в статті, стосуються харчових виробництв. Продукти окиснення жирів як твердих, так і рідких – олій, по-перше, суттєво погіршують органолептичні властивості і жирів, і продуктів на їх основі, по-друге, значно знижують фізіологічну цінність (за рахунок окиснення ненасичених жирних кислот, а також супутніх речовин – токоферолів, каротиноїдів). Крім того, продукти окиснення негативно впливають на організм людини, що є небезпечним для здоров'я. В результаті численних досліджень встановлено, що продукти окиснення жирів мають високу хімічну активність. Вони легко засвоюються організмом. Дія на організм продуктів окиснення є згубною: вони затримують процес росту молодого організму та сприяють розвитку злоякісних пухлин і інших захворюваннь. |
URI: | http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/5114 |
Appears in Collections: | Наукові видання (Факультет технологічний) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
AleksandrovaStihanovskaya.docx | 13,1 kB | Microsoft Word XML | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.