Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/874
Название: РЕФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ІНЖЕНЕРНОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ (20 – 30-ТІ РР. ХХ СТ.)
Авторы: Ворох, А. О.
Ключевые слова: система вищої технічної освіти
технічний ВНЗ
уніфікація
пролетаризація
зміст, форми і методи навчання у вищій технічній школі
Дата публикации: 2009
Издательство: Українська інженерно-педагогічна академія
Библиографическое описание: Ворох, А. О. Реформування системи інженерної освіти в Україні (20 – 30-ті рр. ХХ ст.): монографія. – Харків: УІПА, 2009. – 296 с.
Краткий осмотр (реферат): У монографії проаналізовано стан і тенденції процесів реформування інженерної освіти в Україні у 20−30-і роки ХХ ст., виявлено основні його етапи з урахуванням соціально-економічних і політичних умов, що склалися у дослідний період. Досліджено шляхи підготовки професорсько-викладацьких кадрів, джерельну базу набору абітурієнтів до вищих технічних навчальних закладів. Охарактеризовано кількісно-якісні показники й основні принципи кадрової політики. З’ясовано рівень матеріально-технічного забезпечення вищої технічної школи. У ході наукового пошуку особливий акцент зроблено на організації навчального процесу у технічних ВНЗ: на основі аналізу навчальних планів і програм розкрито зміст навчання, його динаміку, простежено відповідні зміни навчального режиму, вивчено рівень забезпечення студентів навчальною літературою тощо. Крім іншого, глибокого вивчення набули форми і методи навчання й обліку успішності у вищій технічній школі, досліджено роль виробничої практики у підготовці кваліфікованого інженера. Як підсумок, виявлено шляхи використання історичного досвіду в сучасній теорії та практиці навчання та виховання.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://hdl.handle.net/123456789/874
Располагается в коллекциях:Наукові видання (Навчально-науковий професійно педагогічний інститут)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
monograf_Vorokh.pdf10,83 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.