Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/5163
Название: | ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ КУРЯЧИХ ЯЄЦЬ |
Авторы: | Бутенко, К.Є. |
Ключевые слова: | якість курячих яєць дослідження якості курячих яєць органолептичні та фізико-хімічнимі показники |
Дата публикации: | сен-2016 |
Краткий осмотр (реферат): | Яйце птахів за поживністю і смаковою якістю займають одне з найважливіших місць серед продуктів харчування. У процесі зберігання під дією кисню повітря і мікроорганізмів відбувається псування яєць. Куряче яйце за якістю повинно відповідати нормативним органолептичним та фізико-хімічними показникам. Нормуються наступні органолептичні показники: пошкодженість, забрудненість, мармуровість і пігментація шкаралупи, наявність в яйці включень (плям), розташування повітряної камери її рухливості, запах, смак; станом, положенню і рухливістю жовтка; станом, консистенції та прозорості білка та по масі. Досліджувались яйця фірми крос ЗАРЯ, Полтавської птахофабрики, Богодухівської птахофабрики "Зоря", птахофабрики "Авангард», Старовірівської, Охочанської і Люботинської птахофабрик. Яйця оцінювали за допомогою органолептичних, фізичних та хімічних методів. Органолептичні методи використовували для оцінки таких ознак якості яєць, як пошкодженість, забрудненість, мармуровість і пігментація шкаралупи, розташування і рухливість жовтка, наявність в яйці включень (плям), розташування повітряної камери, а також шаруватість і прозорість білка, пігментація жовтка (на розкритому яйці ). |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/5163 |
Располагается в коллекциях: | Статті студентів, магістрів, аспірантів (Факультет технологічний) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Butenko1.docx | 14,88 kB | Microsoft Word XML | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.