Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/5163
Title: | ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ КУРЯЧИХ ЯЄЦЬ |
Authors: | Бутенко, К.Є. |
Keywords: | якість курячих яєць дослідження якості курячих яєць органолептичні та фізико-хімічнимі показники |
Issue Date: | Sep-2016 |
Abstract: | Яйце птахів за поживністю і смаковою якістю займають одне з найважливіших місць серед продуктів харчування. У процесі зберігання під дією кисню повітря і мікроорганізмів відбувається псування яєць. Куряче яйце за якістю повинно відповідати нормативним органолептичним та фізико-хімічними показникам. Нормуються наступні органолептичні показники: пошкодженість, забрудненість, мармуровість і пігментація шкаралупи, наявність в яйці включень (плям), розташування повітряної камери її рухливості, запах, смак; станом, положенню і рухливістю жовтка; станом, консистенції та прозорості білка та по масі. Досліджувались яйця фірми крос ЗАРЯ, Полтавської птахофабрики, Богодухівської птахофабрики "Зоря", птахофабрики "Авангард», Старовірівської, Охочанської і Люботинської птахофабрик. Яйця оцінювали за допомогою органолептичних, фізичних та хімічних методів. Органолептичні методи використовували для оцінки таких ознак якості яєць, як пошкодженість, забрудненість, мармуровість і пігментація шкаралупи, розташування і рухливість жовтка, наявність в яйці включень (плям), розташування повітряної камери, а також шаруватість і прозорість білка, пігментація жовтка (на розкритому яйці ). |
URI: | http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/5163 |
Appears in Collections: | Статті студентів, магістрів, аспірантів (Факультет технологічний) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Butenko1.docx | 14,88 kB | Microsoft Word XML | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.