Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/4646
Назва: ПРОВЕДЕННЯ КІЛЬКІСНОГО СПЕКТРАЛЬНОГО АНАЛІЗУ РОСЛИННИХ ОЛІЙ ТА СВИНЯЧОГО ЖИРУ
Автори: Александров, О.В.
Ілюха, М.Г.
Скородумова, О.Б.
Цихановська, І. В.
Барсова, З. В.
Ключові слова: спектральний аналіз ліпідів
аналіз рослинних олій
аналіз свинячого жиру
вільні кратні зв’язки
хімічна конденсація
Дата публікації: 14-лип-2015
Короткий огляд (реферат): Проведений аналітичний огляд літератури та робіт вчених, які вже займалися цим питанням, показав, що для подовження терміну зберігання рослинних олій можливе додавання до їх складу антиоксидантів, які сповільнюють процес окиснення шляхом взаємодії з киснем повітря (не допускаючи його реакції з продуктом), перериваючи реакцію окиснення (дезактивуючи активні радикали) або руйнуючи вже утворені пероксиди. При цьому витрачаються самі антиоксиданти, тому, чим вище їх дозування, тим більше термін придатності продукту. Але нескінченно термін придатності збільшувати неможливо: концентрацію антиокиснювача вище 0,02 % піднімати недоцільно за технологічним та гігієнічних міркувань. В якості антиоксиданту пропонується застосування магнетиту (Fe3O4) - це в основному магнітні частинки заліза, які отримують методом хімічної конденсації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/4646
Розташовується у зібраннях:Наукові видання (Факультет технологічний)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
AleksandrovІlyuhaSkorodumovaTsihanovskaBarsova8.docx21,36 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.