Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/4646
Title: | ПРОВЕДЕННЯ КІЛЬКІСНОГО СПЕКТРАЛЬНОГО АНАЛІЗУ РОСЛИННИХ ОЛІЙ ТА СВИНЯЧОГО ЖИРУ |
Authors: | Александров, О.В. Ілюха, М.Г. Скородумова, О.Б. Цихановська, І. В. Барсова, З. В. |
Keywords: | спектральний аналіз ліпідів аналіз рослинних олій аналіз свинячого жиру вільні кратні зв’язки хімічна конденсація |
Issue Date: | 14-Jul-2015 |
Abstract: | Проведений аналітичний огляд літератури та робіт вчених, які вже займалися цим питанням, показав, що для подовження терміну зберігання рослинних олій можливе додавання до їх складу антиоксидантів, які сповільнюють процес окиснення шляхом взаємодії з киснем повітря (не допускаючи його реакції з продуктом), перериваючи реакцію окиснення (дезактивуючи активні радикали) або руйнуючи вже утворені пероксиди. При цьому витрачаються самі антиоксиданти, тому, чим вище їх дозування, тим більше термін придатності продукту. Але нескінченно термін придатності збільшувати неможливо: концентрацію антиокиснювача вище 0,02 % піднімати недоцільно за технологічним та гігієнічних міркувань. В якості антиоксиданту пропонується застосування магнетиту (Fe3O4) - це в основному магнітні частинки заліза, які отримують методом хімічної конденсації. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/4646 |
Appears in Collections: | Наукові видання (Факультет технологічний) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
AleksandrovІlyuhaSkorodumovaTsihanovskaBarsova8.docx | 21,36 kB | Microsoft Word XML | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.