Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/4646
Title: ПРОВЕДЕННЯ КІЛЬКІСНОГО СПЕКТРАЛЬНОГО АНАЛІЗУ РОСЛИННИХ ОЛІЙ ТА СВИНЯЧОГО ЖИРУ
Authors: Александров, О.В.
Ілюха, М.Г.
Скородумова, О.Б.
Цихановська, І. В.
Барсова, З. В.
Keywords: спектральний аналіз ліпідів
аналіз рослинних олій
аналіз свинячого жиру
вільні кратні зв’язки
хімічна конденсація
Issue Date: 14-Jul-2015
Abstract: Проведений аналітичний огляд літератури та робіт вчених, які вже займалися цим питанням, показав, що для подовження терміну зберігання рослинних олій можливе додавання до їх складу антиоксидантів, які сповільнюють процес окиснення шляхом взаємодії з киснем повітря (не допускаючи його реакції з продуктом), перериваючи реакцію окиснення (дезактивуючи активні радикали) або руйнуючи вже утворені пероксиди. При цьому витрачаються самі антиоксиданти, тому, чим вище їх дозування, тим більше термін придатності продукту. Але нескінченно термін придатності збільшувати неможливо: концентрацію антиокиснювача вище 0,02 % піднімати недоцільно за технологічним та гігієнічних міркувань. В якості антиоксиданту пропонується застосування магнетиту (Fe3O4) - це в основному магнітні частинки заліза, які отримують методом хімічної конденсації.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/4646
Appears in Collections:Наукові видання (Факультет технологічний)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
AleksandrovІlyuhaSkorodumovaTsihanovskaBarsova8.docx21,36 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.