Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/4646
Название: ПРОВЕДЕННЯ КІЛЬКІСНОГО СПЕКТРАЛЬНОГО АНАЛІЗУ РОСЛИННИХ ОЛІЙ ТА СВИНЯЧОГО ЖИРУ
Авторы: Александров, О.В.
Ілюха, М.Г.
Скородумова, О.Б.
Цихановська, І. В.
Барсова, З. В.
Ключевые слова: спектральний аналіз ліпідів
аналіз рослинних олій
аналіз свинячого жиру
вільні кратні зв’язки
хімічна конденсація
Дата публикации: 14-июл-2015
Краткий осмотр (реферат): Проведений аналітичний огляд літератури та робіт вчених, які вже займалися цим питанням, показав, що для подовження терміну зберігання рослинних олій можливе додавання до їх складу антиоксидантів, які сповільнюють процес окиснення шляхом взаємодії з киснем повітря (не допускаючи його реакції з продуктом), перериваючи реакцію окиснення (дезактивуючи активні радикали) або руйнуючи вже утворені пероксиди. При цьому витрачаються самі антиоксиданти, тому, чим вище їх дозування, тим більше термін придатності продукту. Але нескінченно термін придатності збільшувати неможливо: концентрацію антиокиснювача вище 0,02 % піднімати недоцільно за технологічним та гігієнічних міркувань. В якості антиоксиданту пропонується застосування магнетиту (Fe3O4) - це в основному магнітні частинки заліза, які отримують методом хімічної конденсації.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://hdl.handle.net/123456789/4646
Располагается в коллекциях:Наукові видання (Факультет технологічний)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
AleksandrovІlyuhaSkorodumovaTsihanovskaBarsova8.docx21,36 kBMicrosoft Word XMLПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.