Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/3675
Назва: | БОРОШНЯНІ СТРАВИ З ПІДВИЩЕНИМИ ФУНКЦІОНАЛЬНИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ |
Автори: | Бовтенко, О. О. |
Ключові слова: | cтрави та вироби з борошна органічні й мінеральні сполуки функціональні властивості клітковина |
Дата публікації: | 27-жов-2014 |
Короткий огляд (реферат): | Страви та вироби з борошна мають високу калорійність, приємний зовнішній вигляд, добрі смакові якості, тому користуються великим попитом у населення. До страв з борошна відносяться вареники, пельмені, манти, бораки, млини, млинці. Харчова цінність їх залежить від виду борошна, його сорту і додаткових продуктів: яєць, молока, цукру, жиру та ін. Особливе місце серед борошняних страв в українській кухні займають вареники, зокрема вареники з кисломолочним сиром. Білки продуктів, які входять в начинки (фарші) борошняних страв і виробів, доповнюють амінокислотний склад білків борошна. Так, у варениках із сиром амінокислотний склад білків близький до оптимального. Вареники містять велику кількість вуглеводів, які легко засвоюються організмом, а велика кількість вуглеводів в їжі призводить до надмірної ваги. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://hdl.handle.net/123456789/3675 |
Розташовується у зібраннях: | Статті студентів, магістрів, аспірантів (Факультет технологічний) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Bovtenko.docx | 13,78 kB | Microsoft Word XML | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.