Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/3675
Title: | БОРОШНЯНІ СТРАВИ З ПІДВИЩЕНИМИ ФУНКЦІОНАЛЬНИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ |
Authors: | Бовтенко, О. О. |
Keywords: | cтрави та вироби з борошна органічні й мінеральні сполуки функціональні властивості клітковина |
Issue Date: | 27-Oct-2014 |
Abstract: | Страви та вироби з борошна мають високу калорійність, приємний зовнішній вигляд, добрі смакові якості, тому користуються великим попитом у населення. До страв з борошна відносяться вареники, пельмені, манти, бораки, млини, млинці. Харчова цінність їх залежить від виду борошна, його сорту і додаткових продуктів: яєць, молока, цукру, жиру та ін. Особливе місце серед борошняних страв в українській кухні займають вареники, зокрема вареники з кисломолочним сиром. Білки продуктів, які входять в начинки (фарші) борошняних страв і виробів, доповнюють амінокислотний склад білків борошна. Так, у варениках із сиром амінокислотний склад білків близький до оптимального. Вареники містять велику кількість вуглеводів, які легко засвоюються організмом, а велика кількість вуглеводів в їжі призводить до надмірної ваги. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/3675 |
Appears in Collections: | Статті студентів, магістрів, аспірантів (Факультет технологічний) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Bovtenko.docx | 13,78 kB | Microsoft Word XML | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.