Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/3675
Title: БОРОШНЯНІ СТРАВИ З ПІДВИЩЕНИМИ ФУНКЦІОНАЛЬНИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ
Authors: Бовтенко, О. О.
Keywords: cтрави та вироби з борошна
органічні й мінеральні сполуки
функціональні властивості
клітковина
Issue Date: 27-Oct-2014
Abstract: Страви та вироби з борошна мають високу калорійність, приємний зовнішній вигляд, добрі смакові якості, тому користуються великим попитом у населення. До страв з борошна відносяться вареники, пельмені, манти, бораки, млини, млинці. Харчова цінність їх залежить від виду борошна, його сорту і додаткових продуктів: яєць, молока, цукру, жиру та ін. Особливе місце серед борошняних страв в українській кухні займають вареники, зокрема вареники з кисломолочним сиром. Білки продуктів, які входять в начинки (фарші) борошняних страв і виробів, доповнюють амінокислотний склад білків борошна. Так, у варениках із сиром амінокислотний склад білків близький до оптимального. Вареники містять велику кількість вуглеводів, які легко засвоюються організмом, а велика кількість вуглеводів в їжі призводить до надмірної ваги.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/3675
Appears in Collections:Статті студентів, магістрів, аспірантів (Факультет технологічний)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bovtenko.docx13,78 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.