Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/5429
Название: ДОСЛІДЖЕННЯ ПИТАННЯ ПРАВОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СФЕРИ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ В КОНТЕКСТІ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ ВІДПОВІДНОГО ПРОФІЛЮ: УКРАЇНА ТА СВІТ.
Авторы: Фесенко, Н. С.
Ключевые слова: інтелектуальна власність
правове забезпечення
конвенція
Всесвітня організація інтелектуальної власності
Міжнародний Альянс інтелектуальної власності
міжнародне право
національна стратегія в сфері інтелектуальної власності
Дата публикации: 2016
Краткий осмотр (реферат): Стаття розкриває процес еволюції законодавчого забезпечення прав інтелектуальної власності у світі. Визначено, що інтелект стали відносити до національного багатства, а успішність багатьох підприємств тримається на досягненнях розумової діяльності людства. Досліджено інноваційний напрям розвитку економічної сфери в країнах світу, де створюються науково-виробничі кластери, дослідно-бізнесові центри, в яких інтелектуальні розробки впроваджуються у виробництво. Обгрунтовано високу прибутковість сектору інноваційної активності та великий внесок інтелектуальної власності у створення валового внутрішнього продукту сучасних держав. Проаналізовано етапи побудови системи міжнародного права у сфері захисту продуктів інтелектуального сектору, починаючи з появи перших конвенцій і закінчуючи оцінкою діяльності Всесвітньої організації інтелектуальної власності та Міжнародного Альянсу інтелектуальної власності. Досліджено досвід США щодо охорони прав на інтелектуальну власність, які розцінюють недостатній рівень цього забезпечення як перешкоду у розвитку економічних відносин. Виявлено, що останнім часом європейська спільнота дуже активно розробляє питання забезпечення прав громадян на продукти інтелектуальної власності, можливість створення та вільного використання об’єктів творчої діяльності. Серед українських науковців точаться дискусії з питань розрізнення понять «захист інтелектуальної власності» та «охорона інтелектуальної власності». Розкрито проблеми в підходах до правового забезпечення інтелектуальної сфери, що призводить до втрати інтелектуального потенціалу держави. Доведено необхідність узгодження відповідних норм законів України із Бюджетним кодексом, імплементацію нормативно-правових стандартів ЄС у національне законодавство та внесення відповідних змін та доповнень до спеціальних законів у галузі захисту інтелектуальної власності.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/5429
Располагается в коллекциях:Проблеми інженерно-педагогічної освіти (Збірник наукових праць)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
19.pdf318,19 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.