Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/5121
Title: ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСІВ ОКИСНЮВАЛЬНИХ ТА ТЕРМІЧНИХ ПЕРЕТВОРЕННЬ В СИСТЕМІ: ОЛІЯ – ЛІПІДО – МАГНЕТИТОВА СУСПЕНЗІЯ (частина 7)
Authors: Александров, О.В.
Цихановська, І.В.
Keywords: перекисне число (ЧП)
вплив ЛМС на величину ПЧ
продукти окиснення
термоциклічне навантаження
Issue Date: Aug-2016
Abstract: Вплив ЛМС на величину ПЧ при термоциклічній обробці. Відповідно до теорії про механізм окиснення жирів первинними продуктами окиснення є гідропероксиди (і пероксиды) [4,5,12]. В результаті подальших перетворень гідропероксидів утворюються вторинні продукти окиснення: спирти, альдегіди, кетони, кислоти з карбоновим ланцюгом різної довжини, а також їх похідні, а також продукти полімеризації. Швидкість, напрямок і глибина окиснення залежать від складу жирів і олій: зі збільшенням ступеня ненасиченості жирних кислот, що входять до складу глицеридів, швидкість окиснення зростає. Окисні процеси в жирах каталізуються присутністю вологи, слідів металів. Природні антиоксиданти (токофероли), що містяться в оліях і жирах, загальмовують процеси окиснення. Про вміст перекисних сполук в жирах та оліях судять по перексидному числу, яке дозволяє виявити процеси окиснення і появу продуктів псування значно раніше, ніж це може бути встановлено органолептично.
URI: http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/5121
Appears in Collections:Наукові видання (Факультет технологічний)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
AleksandrovaStihanovskaya6.docx26,42 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.