Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/5121
Title: | ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСІВ ОКИСНЮВАЛЬНИХ ТА ТЕРМІЧНИХ ПЕРЕТВОРЕННЬ В СИСТЕМІ: ОЛІЯ – ЛІПІДО – МАГНЕТИТОВА СУСПЕНЗІЯ (частина 7) |
Authors: | Александров, О.В. Цихановська, І.В. |
Keywords: | перекисне число (ЧП) вплив ЛМС на величину ПЧ продукти окиснення термоциклічне навантаження |
Issue Date: | Aug-2016 |
Abstract: | Вплив ЛМС на величину ПЧ при термоциклічній обробці. Відповідно до теорії про механізм окиснення жирів первинними продуктами окиснення є гідропероксиди (і пероксиды) [4,5,12]. В результаті подальших перетворень гідропероксидів утворюються вторинні продукти окиснення: спирти, альдегіди, кетони, кислоти з карбоновим ланцюгом різної довжини, а також їх похідні, а також продукти полімеризації. Швидкість, напрямок і глибина окиснення залежать від складу жирів і олій: зі збільшенням ступеня ненасиченості жирних кислот, що входять до складу глицеридів, швидкість окиснення зростає. Окисні процеси в жирах каталізуються присутністю вологи, слідів металів. Природні антиоксиданти (токофероли), що містяться в оліях і жирах, загальмовують процеси окиснення. Про вміст перекисних сполук в жирах та оліях судять по перексидному числу, яке дозволяє виявити процеси окиснення і появу продуктів псування значно раніше, ніж це може бути встановлено органолептично. |
URI: | http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/5121 |
Appears in Collections: | Наукові видання (Факультет технологічний) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
AleksandrovaStihanovskaya6.docx | 26,42 kB | Microsoft Word XML | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.