Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/5121
Название: | ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСІВ ОКИСНЮВАЛЬНИХ ТА ТЕРМІЧНИХ ПЕРЕТВОРЕННЬ В СИСТЕМІ: ОЛІЯ – ЛІПІДО – МАГНЕТИТОВА СУСПЕНЗІЯ (частина 7) |
Авторы: | Александров, О.В. Цихановська, І.В. |
Ключевые слова: | перекисне число (ЧП) вплив ЛМС на величину ПЧ продукти окиснення термоциклічне навантаження |
Дата публикации: | авг-2016 |
Краткий осмотр (реферат): | Вплив ЛМС на величину ПЧ при термоциклічній обробці. Відповідно до теорії про механізм окиснення жирів первинними продуктами окиснення є гідропероксиди (і пероксиды) [4,5,12]. В результаті подальших перетворень гідропероксидів утворюються вторинні продукти окиснення: спирти, альдегіди, кетони, кислоти з карбоновим ланцюгом різної довжини, а також їх похідні, а також продукти полімеризації. Швидкість, напрямок і глибина окиснення залежать від складу жирів і олій: зі збільшенням ступеня ненасиченості жирних кислот, що входять до складу глицеридів, швидкість окиснення зростає. Окисні процеси в жирах каталізуються присутністю вологи, слідів металів. Природні антиоксиданти (токофероли), що містяться в оліях і жирах, загальмовують процеси окиснення. Про вміст перекисних сполук в жирах та оліях судять по перексидному числу, яке дозволяє виявити процеси окиснення і появу продуктів псування значно раніше, ніж це може бути встановлено органолептично. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/5121 |
Располагается в коллекциях: | Наукові видання (Факультет технологічний) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
AleksandrovaStihanovskaya6.docx | 26,42 kB | Microsoft Word XML | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.