Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/4031
Назва: | ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ СТУПЕНЯ ЗАДОВОЛЕННЯ СПОЖИВАЧІВ ТА МІНІМІЗАЦІЯ РИЗИКІВ |
Автори: | Байцар, Р. І. Плахтій, Ю. Р. |
Ключові слова: | категорії очікувань споживачів вимоги до інформації роль сертифікації роль маркування споживчий ризик |
Дата публікації: | 5-лют-2015 |
Короткий огляд (реферат): | Сьогодні споживчий ринок переповнений різноманітними товарами як вітчизняних так і іноземних виробників, різного складу і властивостей, додаткових можливостей і т.д. Вони спрямовані на задоволення потреб споживача. Здійснюючи покупку, споживач очікує отримати якісний та безпечний для свого життя товар, а також отримати задоволення своїх потреб. Саме тому, необхідно забезпечити захист споживачів від неякісної, фальсифікованої, небезпечної продукції та недобросовісної торгівлі і неправдивої інформації про торгову марку, склад продукту, продавця і т.п. Не можна залишити без уваги і поінформованість споживачів щодо захисту своїх прав регламентованими Законом України «Про захист прав споживачів», Конституцією України та іншими нормативно-правовими документами, а також шляхів реалізації цих прав. Тему захисту прав споживачів часто порушують в галузі права, товарознавства, психології, менеджменту, маркетингу і т.д.. Проблематика споживчої поведінки представлена у працях М. Вебера, К. Маркса, Т. Веблена та ін.. Про ризики споживачів вперше заговорив американський маркетолог Раймонд Бауер ще у 1960 році. Питанню захисту прав споживачів приділялась увага в працях українських вчених Т. Іванової, В. Куйбіди, А. Ткачука та ін. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://hdl.handle.net/123456789/4031 |
Розташовується у зібраннях: | Інші видання (Факультет ЕУОТ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
5.pdf.pdf | 546,12 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.