Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/3732
Title: ОПТИМІЗАЦІЯ ХАРЧОВОЇ ЦІННОСТІ СТРАВИ «РАГУ З ОВОЧІВ» У ХАРЧУВАННІ ШКОЛЯРІВ-ДІВЧАТ 7-10 РОКІВ
Authors: Луценко, Я. А.
Keywords: оптимізація харчової цінності
страва "Рагу з овочів"
харчування школярів
харчування дівчаток 7 - 10 років
Issue Date: 3-Nov-2014
Abstract: Раціональне харчування — один з найважливіших чинників, які забезпечують гармонійний розвиток та здоров'я дитини. Харчування істотно впливає на розвиток мозку, інтелекту та функціональний стан центральної нервової системи, а також підвищує стійкість організму дітей проти різних захворювань. У дитячому віці воно має велике значення, оскільки, крім задоволення щоденних фізіологічних потреб в енергії та харчових речовинах, забезпечує процеси росту і розвитку дитячого організму. Енергетична цінність шкільного харчування повинна становити не менше 20 - 25 % добової потреби в енергії, тобто 600-700 ккал (2,5-2,9 МДж). При цьому на частку білків повинно припадати 13 % загальної кількості енергії, жирів - 26 %, вуглеводів - 64 %. Значну роль в раціоні кожного школяра відіграють овочі та страви з них.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/3732
Appears in Collections:Статті студентів, магістрів, аспірантів (Факультет технологічний)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Lustenko.docx13,25 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.