Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/3691
Назва: ТЕХНОЛОГІЯ СТРАВ ОЗДОРОВЧОГО ПРИЗНАЧЕННЯ З МІКРОВОДОРОСТЕЮ
Автори: Гриневич, О. В.
Ключові слова: страви оздоровчого призначення
здорове харчування
мікроводорості
вологоутримуюча здатність
Дата публікації: 28-жов-2014
Короткий огляд (реферат): Створення індустрії здорового харчування визначається необхідністю забезпечити населення країни здоровим харчуванням як основним елементом підвищення якості життя людини. Продукти оздоровчого призначення повинні забезпечувати 5-15% добового раціону. Для розроблення технології м’ясних січених виробів оздоровчого призначення використовували мікроскопічну водорість хлорелу. Білок водорості представлений більш ніж 40 амінокислотами, в тому числі незамінними. В умовах достатнього азотного живлення хлорела містить близько: 50% протеїну, 35% вуглеводів, 5% жиру і до 10% мінеральних солей. Поживна цінність хлорели в 2 рази перевершує сою - 1 кг хлорели за харчовою цінністю дорівнює 4-5 кг сої. Відомо, що хлорелу, як добавку здорового харчування використовують в Японії. У вітчизняній харчовій індустрії її не використовують. Тому в нових технологіях м’ясних січених виробів використовували наступні концентрації сухої хлорели: 2 г (1,3%); 2,2 г (1,4%); 2,5 г (1,6%); 2,8 г (1,8%) та 3 г (2%) від маси сировини.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3691
http://hdl.handle.net/123456789/3692
Розташовується у зібраннях:Статті студентів, магістрів, аспірантів (Факультет технологічний)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Grinevich.docx13,67 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.