Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/1664
Title: УДОСКОНАЛЕННЯ НОРМАТИВНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКСПЛУАТАЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ ТРУБОПРОВІДНИХ СИСТЕМ АТОМНИХ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЙ
Authors: Кіпоренко, Г. С.
Keywords: вібрація, ерозійно-корозійний знос, атомна електростанція, трубопровідні системи, залишковий ресурс, експлуатаційна безпека, нормативне забезпечення
Issue Date: 16-Dec-2012
Abstract: Дисертація присвячена рішенню науково-технічної задачі – створенню нормативного забезпечення безпечної експлуатації трубопровідних систем атомних станцій на основі розробки науково-обґрунтованої математичної моделі розрахунку їх залишкового ресурсу при різних типах навантаження. Зроблено систематизацію трубопроводів за класами безпеки, середовищем теплоносія і критеріями, що характеризують їх технічний стан, та запропоновано удосконалення класифікації трубопроводів. Створено алгоритмічну модель прогнозування залишкового ресурсу трубопроводів атомних станцій, що мають дефекти від ерозійно-корозійного зносу при впливі вібраційного навантаження. Запропоновано уніфікацію опор відповідно до класифікації трубопроводів та проведено дослідження оптимального розміщення додаткових опор на трубопроводі для зменшення їх вібраційного навантаження, що дозволяє продовжити їх ресурс та підвищити експлуатаційну безпеку АЕС.
Description: Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.01.02 – стандартизація, сертифікація та метрологічне забезпечення. – Українська інженерно-педагогічна академія, Харків, 2009.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1664
Appears in Collections:Автореферати

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_полній.pdf1,56 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.