Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/8417
Название: ПРОФЕСІЙНА ОСВІТА МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА В УМОВАХ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ
Другие названия: Vocational training of specialists for the hospitality and restaurant industry in the conditions of distance learning
Авторы: Безрученков, Ю. В.
Bezruchenkov, Yu.
Ключевые слова: дистанційна освіта
особистісно-орієнтований підхід
готельно-ресторанне господарство
професійна освіта
distance education
personality-oriented approach
hotel and restaurant industry
vocational education
Дата публикации: 2020
Издательство: УІПА
Библиографическое описание: Безрученков Ю. В. Професійна освіта майбутніх фахівців готельно-ресторанного господарства в умовах дистанційного навчання / Ю. В. Безрученков // Проблеми інженерно-педагогічної освіти : зб. наук. пр. / Укр. інж.-пед. акад. - Харків, 2020. - № 68. - С. 69-79.
Серия/номер: № 68;
Краткий осмотр (реферат): Проблема підготовки фахівців готельно-ресторанного господарства засобами дистанційних технологій полягає в невідповідності системи сучасної освіти викликам цифрової економіки, якій потрібні грамотні фахівці, здатні користуватися мобільними пристроями, орієнтуватися у величезному потоці інформації з метою структурувати, аналізувати і вибирати необхідну. Навчання із застосуванням дистанційних освітніх технологій у межах дистанційної освіти в контексті особистісно-орієнтованого підходу видається можливим вирішенням цієї проблеми. Метою дослідження є виявлення найефективнішого підходу при підготовці фахівців готельно-ресторанного господарства в умовах необхідності залучення технологій дистанційного навчання. Особистісноорієнтований підхід вважається домінуючою парадигмою сучасної освіти, в процесі якого взаємодія суб’єктів навчання направлена на професійне зростання майбутніх фахівців. Нові підходи до навчання вимагають і наявності викладачів нового покоління, які володіють методиками особистісноорієнтованого підходу, з одного боку, і здатних та готових до використання дистанційних технологій та розробки інтерактивних навчальних матеріалів – з іншого. У зв’язку з цим доцільною видається спеціальна підготовка / перепідготовка / підвищення кваліфікації викладачів ЗВО. У дослідженні широко застосовуються методи особистісного підходу та антропологічного підходу. Виділено проблеми, які вирішуються студентами та викладачами в дистанційному навчанні при підготовці фахівців готельно-ресторанного господарства. Показано, що ефективність дистанційного навчання визначається використанням педагогічних технологій, які лежать в основі дистанційних курсів, і дає реальну можливість отримати освіту або поліпшити свої знання з певних предметів за допомогою найпрогресивніших педагогічних методів.
The challenge of training specialists for the hospitality and restaurant industry by means of distance technologies consists in the mismatch of the modern education system with the requirements of the digital economy, which is in a growing need of competent specialists who can use mobile devices, navigate in a rapid information flow in order to structure, analyse and select the necessary information. Studying with the use of distance learning technologies within the framework of distance education in the context of a personality-oriented approach appears to be a possible solution to this problem. The aim of the study is to identify the most effective approach to training of hotel and restaurant specialists in the context of the need to use distance learning technologies. A personality-oriented approach is considered to be the dominant paradigm of modern education, in the process of which the interaction of subjects of education is aimed at the professional development of future specialists. New approaches to teaching require the presence of new generation teachers who are, on the one hand, familiar with the methods of the personality-oriented approach and, on the other hand, capable and ready to use distance technologies and develop interactive teaching materials. In this regard, special training / retraining / advanced training of university teachers seem expedient. The study widely applies the methods of the personality-oriented approach and the anthropological approach. The problems that are solved by students and teachers in distance learning during the process of training hotel and restaurant specialists are highlighted. It is shown that the effectiveness of distance learning is conditioned by the use of pedagogical technologies that distance learning courses are based on and provides a real opportunity to get an education or improve your knowledge in certain subjects using the most innovative and prominent pedagogical methods.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/8417
ISSN: 2074-8922
Располагается в коллекциях:Проблеми інженерно-педагогічної освіти (Збірник наукових праць)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
10.pdfБезрученков Ю.В.263,33 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.