Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/8172
Назва: ВДОСКОНАЛЕННЯ ПРЕВЕНТИВНИХ ЗАХОДІВ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТАБІЛЬНОСТІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ПАРАМЕТРІВ ЯКОСТІ ПЛОСКОГО ПРОКАТУ
Інші назви: Improving preventive measures to ensure the stability of technology and quality parameters of flat rolled products
Автори: Курпе, О. Г.
Кухар, В. В.
Присяжний, А. Г.
Kurpe, O.
Kukhar, V.
Prysjazhnyj, A.
Ключові слова: якість продукції
система ISO
технологічні параметри
стабільність технології
інструменти Lean
product quality
ISO system
technological parameters
technology stability
Lean tools
Дата публікації: 2020
Видавництво: УІПА
Бібліографічний опис: Курпе О. Г. Вдосконалення превентивних заходів забезпечення стабільності технології та параметрів якості плоского прокату / О. Г. Курпе, В. В. Кухар, А. Г. Присяжний // Машинобудування. - 2020. - № 26. - С. 45-56.
Серія/номер: № 26;
Короткий огляд (реферат): В роботі, на підставі поєднання інструментів системи ISO та Lean, запропоновано методологію безперервної оптимізації технології та покращення якості прокату. Запропонована методологія застосовується для продукції яка пройшла стадію освоєння та виробляється в промислових об’ємах, а також може бути використана компаніямипартнерами, що займаються наданням продукції підприємства-виробника додаткової доданої вартості. Для візуальної оцінки стану й визначення рівнів технологічного процесу при встановленні обмежень технологічних параметрів запропоновано застосовувати кольорові маркери. Вдосконалена в роботі методологія керування якістю прокату ґрунтується на використанні циклу Деминга та включає застосування таких інструментів аналізу як діаграми Ішикави, метод Парето, діаграми розподілу та Правила 3σ, контрольні карти Шухарта. Вперше запропоновано диференційовані рішення щодо подальших дій із продукцією, яка вироблена з різним рівнем стабільності технології та якості. Перевірка ефективності даної методології була здійснена на фактичних даних комплексу механічних властивостей листового прокату товщиною 14 мм зі сталі марки К60, вироблених по режимах термомеханічної прокатки на стані 3600 «МК «АЗОВСТАЛЬ». Виконано порівняльний розрахунок між рівнем якості по фактичних даних та розрахованих по запропонованій методології. Встановлено, що впровадження запропонованої методології дозволить зменшити стандартне відхилення межі плинності, тимчасового опору та відносного подовження дослідного прокату на 44 %, 31 % та 46 % відповідно, що свідчіть про загальне підвищення стабільності технології та якості. Запропонована методологія дозволяє забезпечити отримання параметрів якості в межах встановлених нормативними документами, а також дозволяє керувати їх рівнем для отримання кращого економічного результату в межах поєднання систем ISO та Lean.
In the work, on the basis of combining the tools of ISO and Lean systems, the methodology for continuous optimization of the technology and improvement of rolled products quality has been proposed. The proposed methodology is applied to products that have passed the development stage and are produced in industrial volumes, and can also be used by partner companies that modify the products of the manufacturing company in order to acquire additional added value. It is proposed to use colored markers to visually assess the condition and determine the levels of the technological process when establishing the limitations of the technological parameters. The improved rolled products quality management methodology is based on the use of the Deming cycle and includes the use of analysis tools such as the Ishikawa diagram, the Pareto method, the distribution diagram and the 3σ Rules, and the Shukharts control cards. For the first time, the differentiated solutions have been proposed for further treatment of products manufactured with different levels of technology stability and quality. The effectiveness of this methodology has been verified on the basis of the actual data on the complex of mechanical properties of 14 mm plates made of steel grade K60, produced according to the thermomechanical rolling regimes at plate mill 3600 of AZOVSTAL IRON & STEEL WORKS. The comparative calculation has been made between the quality level according to the actual data and the level calculated according to the proposed methodology. It has been established that the introduction of the proposed methodology will reduce the standard deviation of the yield strength, tensile strength and elongation of the investigated rolled products by 44 %, 31 % and 46 %, respectively. This indicates a general increase in the stability of the technology and quality. The proposed methodology allows us to provide quality parameters within the limits established by regulatory documents, and also allows us to control their level to obtain the best economic result within both ISO and Lean systems.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/8172
ISSN: 2079-1747
Розташовується у зібраннях:Машинобудування (Збірник наукових праць)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
6.pdfКурпе О.Г., Кухар В.В., Присяжний А.Г.775,56 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.