Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/5669
Название: СПОСІБ ХОЛОДНОГО ЗВАРЮВАННЯ ТОНКОСТІННОГО ЧАВУНУ
Авторы: Ізотова, К. О.
Тіщенко, А. А.
Ключевые слова: електрод
чавун
зварювання
твердість
Дата публикации: 2017
Краткий осмотр (реферат): Метою розробки є підвищення якості зварного шва і технологічності його виконання при холодному зварюванні тонкостінного чавунного литва сталевими електродами. Це досягається тим, що зварювання виконують перехрещеними під кутом 80-90 0 швами довжиною 5-6 товщин чавуну з кожної сторони тріщини і зварюванням в проміжках між перехрестям швів, почергово від середини тріщини до її кінців. Дослідження проводили при холодному зварюванні сірого чавуну завтовшки 5 мм сталевими зварювальними електродами на постійному струмі зворотної полярності. Діаметр електродів складав 3 мм. Сила струму для електродів діаметром 3 мм складала 80-100 А. Після виконання повного зварювання тріщини, виконували механічне видалення наплавленого металу до рівня основного металу і виконували повторне зварювання по тій же технології. Зварювання проводили без попереднього підігріву. Видалення металу шва проводили електричною шліфувальною машинкою. В результаті досліджень зварних швів пор, тріщин і інших дефектів в зварних швах і зоні термічного впливу не виявлено. Спосіб зварювання задовольняє вимогам до зварного шва по герметичності і міцності. Впровадження способу холодного зварювання тонкостінного чавуну дозволяє підвищити якість зварного шва, знизити твердість наплавленого металу і підвищити його технологічність без застосування дорогих спеціальних електродів і складних технологічних прийомів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/5669
Располагается в коллекциях:Машинобудування (Збірник наукових праць)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
19.pdf.pdf264,4 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.