Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/5657
Title: ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ З ВИВЧЕННЯ УСАДКИ СТРУЖКИ Й СИЛИ ТЕРТЯ НА ПЕРЕДНІЙ ПОВЕРХНІ ПРОХІДНОГО РІЗЦЯ ПРИ ТОЧІННІ ЗАГОТОВОК ЗІ СТАЛІ МАРКИ 45
Other Titles: Experimental studies on the study of shrinkage shrinkage and frictional force on the front surface of a cutter when turning workpieces of steel grade 45
Authors: Кондратюк, О. Л.
Скоркін, А. О.
Keywords: механічна обробка металу
різець
стружка
усадка стружки
пластична деформація
режими обробки
Issue Date: 2017
Citation: Кондратюк О. Л. Експериментальні дослідження з вивчення усадки стружки й сили тертя на передній поверхні прохідного різця при точінні заготовок зі сталі марки 45 / О. Л. Кондратюк, А. О. Скоркін // Машинобудування : зб. наук. пр. / Укр. інж.-пед. акад. - Харків, 2017. - № 20. - С. 25-30.
Abstract: У процесі механічної обробки в залежності від властивостей оброблюваного матеріалу, геометричних параметрів різального інструменту і величини елементів режиму різання можуть утворюватися різні за своїм виглядом стружки. За зовнішнім виглядом і може бути незліченна безліч, яке підрозділяється на три основних види: стружки сколювання, зливні і стружки надлому. Технічне переозброєння машинобудівного виробництва передбачає підвищення продуктивності процесу обробки металів різанням, поліпшення якості обробленої поверхні, оптимальні режими обробки і методів керування процесом різання лезвийним інструментом. Успішне вирішення усіх цих питань пов'язано з подальшим розвитком науки про різання металів. Метою роботи є визначення нормальних і дотичних напружень на передній поверхні різця. Методика виконання роботи включає експериментальне і теоретичне визначення параметрів на різних етапах дослідження.
URI: http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/5657
Appears in Collections:Машинобудування (Збірник наукових праць)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
7.pdf.pdf849,03 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.