Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repo.uipa.edu.ua/jspui/handle/123456789/4105
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Калин, Н. А. | - |
dc.contributor.author | Изотова, Е. А. | - |
dc.date.accessioned | 2015-03-03T07:49:36Z | - |
dc.date.available | 2015-03-03T07:49:36Z | - |
dc.date.issued | 2015-03-03 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/4105 | - |
dc.description.abstract | Метою роботи з'явилося підвищення якості металу шва при газовому й електродуговому зварюванні високоміцного чавуну шляхом удосконалення складу прутків марки А. Експеримент проводили прутками з додаванням легуючих елементів, що містять рідкісноземельні метали й бор. У якості легуючої і модифікуючої добавки РЗМ у чавунних прутках використовували ітрій. Перевірку зварювально-технологічних властивостей дослідних складів прутків проводили при газовому й електродуговому зварюванні високоміцного чавуну. Установлено, що комплексне модифікування істотно підвищує перехід модифікаторів, особливо ітрія. Структура наплавленого металу перлітна з невеликими ділянками аустеніту дендритної орієнтації. Твердість у цій зоні становить 229НВ. Графіт кулястий середньої величини, трохи дрібніший, чим в основному металі. Розроблений склад прутка для газового й електродугового зварювання високоміцного чавуну, що містить нову систему легування й розкислення - РЗМ - бор, що й забезпечує високу якість металу шва. | uk_UK |
dc.description.sponsorship | УІПА | uk_UK |
dc.language.iso | other | uk_UK |
dc.subject | рідкісноземельні метали | uk_UK |
dc.subject | чавун | uk_UK |
dc.subject | зварювання | uk_UK |
dc.subject | пруток | uk_UK |
dc.subject | модифікування | uk_UK |
dc.title | УСОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МАТЕРИАЛОВ ДЛЯ СВАРКИ ЧУГУНА | uk_UK |
dc.type | Other | uk_UK |
Розташовується у зібраннях: | Машинобудування (Збірник наукових праць) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
17.pdf | 4,51 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.